Geef jezelf af en toe eens een mamapplausje

mamapplausje - MamaWijs

Zoon werd afgelopen donderdag ziek. Goed ziek, met pseude-kroep en koorstdromen. Hoewel we het ergste zaterdag wel achter de rug hadden, is hij nog steeds niet zichzelf. Elke dag zijn er nog tranen, hij wil niet meewerken (ik ben ziek, mama!) en hij hoest en snottert nog steeds, waardoor hij sneller moe is.

Op zaterdag werd Baby ook ziek. Hoesten, verkouden, koorts. Hoewel de koorts wel voorbij is, is hij nu (woensdag) nog niet echt ‘beter’ te noemen.

Ik heb dus al zeker 6 nachten niet ‘normaal’ geslapen. (normaal wil zeggen: af en toe wakker worden om te voeden, en dan snel weer verder slapen)

Ook de dagen zijn erg zwaar: als Zoon niet aan het huilen is, is het Baby. Normaal kon Baby best even spelen, in de box of op een kleed op de grond. Nu niet.

Toch heb ik gisteren 2 wassen gevouwen, 2 wassen gedraaid en één gedroogd, de afwasmachine uitgepakt, ingepakt en laten draaien, de woonkamer gestofzuigd en de eettafel netjes gehouden. Zonder mijn babydrager (MeiTai, voor de kenners) was me dit niet gelukt!

Natuurlijk stond er nog veel meer op mijn to-do-lijstje. De administratie moet bijgewerkt worden, de boekhouder zit te wachten. Binnenkort moeten op school de rapporten mee, en ik loop achter op schema, ik ben gisteravond in slaap gevallen terwijl er eigenlijk een was opgehangen moest worden. We aten patat, geheel tegen mijn maaltijdplan in!

Mijn punt van vandaag is: in plaats van te kijken naar de dingen waar ik NIET aan toe gekomen ben, focus ik me op de dingen die WEL gelukt zijn. Ik geef mezelf een mamapplausje voor het feit dat Zoon gewoon zijn fruit heeft gekregen, voor de was die ik weggewerkt heb en voor de opgeruimde woonkamer.

Waarvoor geef jij jezelf een mamapplausje?

2 thoughts on “Geef jezelf af en toe eens een mamapplausje

  1. Eva

    voor het feit dat ik vandaag mijn kinderen geheel zonder mopperen op school heb gekregen :-) (helaas kreeg ik ze niet geheel zonder mopperen onder de douche…)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *